Loading

quote

“Het stellen van een goede vraag is beter dan een volmaakt antwoord.”

VERRUIM JE DENKKADER, VERRIJK JE LEVEN
Ga 1 op 1 met een praktisch filosoof het gesprek aan over jouw levensvragen. Met als doel inzicht te krijgen in het eigen denken en handelen. En daardoor wijzer te worden.
WAT DOET EEN PRAKTISCH FILOSOOF?

Ervaringen uit de praktijk

Het leek me een interessante kans om wat sessies met Mariëtte te hebben. Ik wilde na mijn pensioen kijken hoe ik mijn leven opnieuw vorm wilde geven.
De vragen, die tijdens de sessies opkwamen, helpen me om opnieuw mijn eigen waarden te bevragen en daarmee ook de eisen die ik aan mezelf stel. Ik zie nu bijvoorbeeld dat het niet zo vanzelfsprekend is dat ik hoge eisen aan mezelf stel en dat inzicht geeft in ieder geval ruimte om wat milder voor mezelf te zijn.
Annette
68 jaar
Ik kijk terug op hele fijne, leerzame en soms confronterende gesprekken. Door jouw observaties en prikkelende vragen kwamen we elke keer weer (snel) tot de kern van het probleem. Opvallend was dat ik soms niet goed snapte waarom een gesprek een bepaalde richting op ging, maar als ik terugkijk vormen de gesprekken een logisch geheel en passen de “huiswerkvragen” heel goed bij de verschillende fases waarin ik me bevond.
Tussen de gesprekken door kwamen er altijd weer veel nieuwe theorieën en gedachtes bij me op en het gaf veel rust te weten dat ik dat allemaal kon bespreken bij het volgende gesprek.
Het was een heel waardevol traject, en ik neem zeker weer contact op als ik weer het gevoel heb dat ik ergens in vastloop.
Laurie
36 jaar
“De sessies om meer inzicht te krijgen in mijzelf hebben mij heel goed gedaan. Hierdoor kan ik beter om gaan met emotionele levenssituaties.”
Theo
59 jaar
“Hoe in retrospectief alle vragen over de verschillende sessies aan elkaar gelinkt waren en ontzettend goed op elkaar aansloten vond ik verrassend.”
Alexander
28 jaar
“De vragen wat liefde c.q. houden van voor mij betekent en wat ‘hoe vinden we elkaar’ inhoudt, houden me intussen nog intensief bezig.”
Jan
64 jaar
“De gesprekken met jou deden mij inzien waar in diepste wezen mijn problemen lagen: het inzicht dat teruggaan naar mijn vriendin de enige juiste stap was.
Peter
61 jaar

Het Gesprek

Wat levert het op?
Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend
WAAROM ZOU JE NAAR EEN PRAKTISCH FILOSOOF GAAN?

Iedereen, jong en oud, worstelt wel eens met grote of kleine kwesties. Het leven kent talloze momenten waarop het nodig is om even grondig stil te staan. Levensvragen dienen zich aan: vragen waar je alleen of met je omgeving niet uitkomt. Vragen waarmee je verder wilt of waarover je helderheid wilt hebben.

Lees verder
Over wat voor vragen hebben we het? Dat kan van alles zijn: vragen over je levensinvulling, werk, studie, vriendschap, relaties, familie, eenzaamheid. Vragen over emoties en het wel of niet kunnen uiten daarvan. Vragen over het maken van indringende keuzes. Over ziekte, verlies, zingeving. Geen enkele vraag is ongeoorloofd. Alle vragen worden vrij besproken in mijn filosofische praktijk.
WAT LEVEREN FILOSOFISCHE GESPREKKEN OP?

Voor wie kampt met een dilemma of vraagstuk is vermijdingsgedrag een veelgebruikte tactiek. In de filosofische praktijk leer je jezelf juist te bevragen. Met wezenlijke vragen. Door aan jou gestelde vragen niet uit de weg te gaan leer je een filosofische denkhouding aan te nemen. Zo kan inzicht ontstaan in het eigen denken en handelen.

Lees verder
Een betere vraag formuleren betekent immers een vraag stellen die jou wijzer maakt. Over jezelf en jouw leven. Wat hebben zulke gesprekken de bezoekers van mijn filosofiepraktijk zoal gebracht? Zij: – hebben hun carrière verrijkt of een nieuwe wending gegeven – zijn relaties begonnen, hebben deze verdiept of juist verbroken – kunnen beter communiceren – zijn meer in staat gedachten en emoties te formuleren en onder controle te houden – hebben angsten, woede, neuroses en/of verslaving beteugeld – hebben meer inzicht in zichzelf gekregen hebben een betere greep op hun leven.
MARIETTE VISBACH

Een open en vragende houding heeft mij gedurende mijn loopbaan bij verschillende maatschappelijke organisaties verder laten kijken dan de betreden paden. Zo heb ik allerlei groepen diverse nieuwe perspectieven kunnen bieden. Vanuit deze houding en met veel levenservaring als bagage kijk ik ook naar mijn eigen leven.

Gaandeweg maakte ik bewust de overstap van een omgeving waar het hebben van een antwoord vooropstaat naar een omgeving waar het stellen van de juiste vraag belangrijk is. Dit levert mij een steeds beter besef op van wat ertoe doet in het leven.

Om deze houding ten dienst te stellen aan anderen, ben ik opgeleid tot filosofisch practicus. Na afronding hiervan in 2017 richtte ik Filosofie Praktijk Mariette Visbach op. Inmiddels heb ik ervaring in het voeren van gesprekken met mensen over uiteenlopende levensvragen. 

De Praktijk

Adres en route

Filosofie Praktijk Mariette Visbach
Harstenhoekweg 44
2587 SL Scheveningen

De praktijk is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Bussen 22 en 23 stoppen voor de deur en trams 1, 8 en 9 om de hoek bij het Kurhaus. Er is betaalde parkeergelegenheid voor één uur.

Rechtstreeks contact

Neem voor nadere informatie of het maken van een afspraak telefonisch of per e-mail contact met me op via:
   06 533 195 60
  contact@filosofiepraktijkdenhaag.nl

Mariette Visbach is lid van de Vereniging voor Filosofische Praktijk (VFP).