Loading
VERRUIM JE DENKKADER, VERRIJK JE LEVEN
Ga 1 op 1 met een praktisch filosoof het gesprek aan over jouw levensvragen. Met als doel inzicht te krijgen in het eigen denken en handelen. En daardoor wijzer te worden.
WAT DOET EEN PRAKTISCH FILOSOOF?

Ervaringen uit de praktijk

Het leek me een interessante kans om wat sessies met Mariëtte te hebben. Ik wilde na mijn pensioen kijken hoe ik mijn leven opnieuw vorm wilde geven.
De vragen, die tijdens de sessies opkwamen, helpen me om opnieuw mijn eigen waarden te bevragen en daarmee ook de eisen die ik aan mezelf stel. Ik zie nu bijvoorbeeld dat het niet zo vanzelfsprekend is dat ik hoge eisen aan mezelf stel en dat inzicht geeft in ieder geval ruimte om wat milder voor mezelf te zijn.
Annette
68 jaar
Ik kijk terug op hele fijne, leerzame en soms confronterende gesprekken. Door jouw observaties en prikkelende vragen kwamen we elke keer weer (snel) tot de kern van het probleem. Opvallend was dat ik soms niet goed snapte waarom een gesprek een bepaalde richting op ging, maar als ik terugkijk vormen de gesprekken een logisch geheel en passen de “huiswerkvragen” heel goed bij de verschillende fases waarin ik me bevond.
Tussen de gesprekken door kwamen er altijd weer veel nieuwe theorieën en gedachtes bij me op en het gaf veel rust te weten dat ik dat allemaal kon bespreken bij het volgende gesprek.
Het was een heel waardevol traject, en ik neem zeker weer contact op als ik weer het gevoel heb dat ik ergens in vastloop.
Laurie
36 jaar
“De sessies om meer inzicht te krijgen in mijzelf hebben mij heel goed gedaan. Hierdoor kan ik beter om gaan met emotionele levenssituaties.”
Theo
59 jaar
“Hoe in retrospectief alle vragen over de verschillende sessies aan elkaar gelinkt waren en ontzettend goed op elkaar aansloten vond ik verrassend.”
Alexander
28 jaar
“De vragen wat liefde c.q. houden van voor mij betekent en wat ‘hoe vinden we elkaar’ inhoudt, houden me intussen nog intensief bezig.”
Jan
64 jaar
“De gesprekken met jou deden mij inzien waar in diepste wezen mijn problemen lagen: het inzicht dat teruggaan naar mijn vriendin de enige juiste stap was.
Peter
61 jaar